2015. július 3. 20:38   Kornél napja van   

 
CÍMLAP
 
   BELFÖLD KÜLFÖLD GAZDASÁG BULVÁR SPORT AUTÓ ÜZLET PÉNZ 

   KULTÚRA TUDOMÁNY INGATLAN ÉLETMÓD IDŐJÁRÁS PROGRAM 
TOP
FRISS HÍREK
TOP
LEGOLVASOTTABB

 
hirtv.hu
2015-07-03
17:30 hírekHíradó
Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!
15:01 hírekSürgősséggel tárgyalják a menekültügyi törvény módosítását
Kivételes eljárásban, azaz sürgősséggel tárgyalja a parlament a Belügyminisztérium előterjesztését a menekültügyi törvény módosításáról – az indítványt a kormánypárti képviselők szavazataival fogadta el az országgyűlés, a szocialisták, a Jobbik és az LMP is ellene szavazott, több független képviselővel együtt.
11:04 hírekIgen vagy nem? – megjósolhatatlan a voksolás eredménye
Megjósolhatatlan a vasárnapi görög népszavazás eredménye: a hitelezők feltételeit elfogadók és az azt ellenzők közti különbség minimálisra csökkent. A referendumon arról mondanak véleményt a görögök, hogy beleegyeznek-e az újabb megszorításokba egy újabb nemzetközi hitelért cserébe. A görög kormány már előre bejelentette: lemond, ha az igenek kerülnek többségbe.


2015-07-01
15:35 hírekCiprasz puhul, engedhet a hitelezőknek
A legfrissebb hírek szerint a görög miniszterelnök hajlandó elfogadni a hitelezők szinte majdnem minden feltételét – állítja a Financial Times című gazdasági napilap a görög miniszterelnök egy tegnapi levelére hivatkozva.
13:00 hírekMi lesz az országgal?
Hosszú sorokban várják a görög nyugdíjasok a bankfiókok előtt, hogy felvehessék a járandóságukat. Elemzők szerint a vasárnapi népszavazás előtt már nem születhet alku a görög adósságválság rendezéséről az unióval.
10:46 hírekIsmét utcára vonulnak az egészségügyi dolgozók
Két utcai megmozdulást is tartanak szerdán, a Semmelweis-napon Budapesten az egészségügyi érdekképviseletek, szakmai szervezetek.
06:53 hírekCsődöt mondott az ország?
Lejárt éjfélkor a határidő, Görögország nem fizette ki a nemzetközi hitel aktuális részletét. Az athéni vezetés az utolsó pillanatban is új ajánlattal rukkolt elő. Kétéves áthidaló kölcsönt kért az euróövezet tagállamaitól, továbbá javaslatot tett az államadósság részleges elengedésére, illetve átütemezésére, azaz a törlesztési határidők meghosszabbítására. Az eurót használó országok pénzügyminiszterei azonban ezt elutasították.


2015-06-30
19:09 hírekLeállt a közlekedés a csalagúton
Leállt a közlekedés az Angliát és Franciaországot összekötő csatorna alagúton, mert sztrájkolnak a két ország között közlekedő kompok dolgozói.
16:45 hírekBánatpénzt kapnak az utazási irodák lemondás esetén
Bánatpénz jár az utazási irodáknak, ha ügyfeleik visszamondják görögországi vagy tunéziai útjukat. A két népszerű nyaralóhelyet ugyanis a külügyminisztérium a pénzügyi krízis, illetve a terrortámadás ellenére sem minősíti utazásra nem javasolt országnak. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője szerint a magyarok még mindig nincsenek tisztában a jogaikkal, és a többség semmilyen biztosítást nem köt.
08:40 hírekTízezrek kaphatnak segítséget adósságuk rendezéséhez
A parlament ma a menedékjogi törvény módosítása mellett további 18 javaslatról dönt.


2015-06-29
21:59 hírekItt a nyár, itt a fesztiválszezon
Megrajzoljuk Magyarország fesztiváltérképét.
21:40 hírekSe gáz, se villany
Már gáz és villany sincs az MSZP-székházban.
21:25 hírekVerekedés és rongálás: lezárták a menekülttábort
Könnygázt is bevetett a rendőrség a debreceni menekülttábornál, ahol kora délután két menedékkérő vitatkozott össze, vallási okból. A befogadóállomás lakói közül többen bekapcsolódtak a verekedésbe, a kiérkező rendőröknek kellett megfékezni a tömeget. A beavatkozás közben egy rendőr könnyebben megsérült, amikor fejbe dobták egy kővel. Egy embert állítottak elő, és rövid időre a 471-es utat is lezárták.
21:19 hírekNőtt a szintetikus drogokat használók száma
Jelentősen nőtt a szintetikus drogokat használók száma.
21:19 hírekÁrulással vádolta meg a görög kormányt
Árulással vádolta meg a görög kormányt az Európai Bizottság elnöke, amiért nem fogadta el a hitelezők feltételeit. Jean-Claude Juncker szerint Athén egyoldalúan szakította meg a hiteltárgyalásokat. Közben Angela Merkel német kancellár szóvivője közölte, hogy továbbra is nyitottak a tárgyalások folytatására. Görögországnak keddig 1,6 milliárd eurót kellene törlesztenie az IMF-nek, de erre nincs pénze.
21:11 hírekRendbontás a debreceni táborban
Rendőri akció a debreceni menekülttábornál.
21:05 hírekKritika
Rászolgáltak a bíróságok az igazságszolgáltatást ért kritikákra?
21:01 hírekVálság
Bezárt bankok, korlátozott készpénzfelvétel.
20:31 hírekAutósokra támadtak a debreceni menekülttábor lakói
Könnygázt is bevetett a rendőrség a debreceni menekülttábornál, ahol kora délután két menedékkérő vitatkozott össze, vallási okból.
16:59 hírekVeszprémfeszt 2015
Volt Fesztivál 2015.
12:52 hírekIl Ferro-per: 6 évet kapott az elsőrendű vádlott
8 év után elsőfokú ítéletet hoztak az Il Ferro-perben.
10:55 hírekÍtéletet hozhatnak ma a battonyai rémek ügyében
Jogerős ítélet születhet ma a battonyai gyilkosok ügyében is.
07:00 hírekMától nem nyitnak ki a görög bankok
Ma már nem nyitnak ki a görög bankok, a pénzintézetek egy héten át tartanak zárva. A készpénzfelvételt is korlátozzák, csak napi 60 eurót vehetnek fel a lakosok. Ez a turistákra nem vonatkozik. A hatalmas zuhanástól tartva az athéni tőzsde sem nyit ki, de az európai indexeket egyelőre nem rázta meg a helyzet. Athén azután kényszerült korlátozásokra, hogy megszakadtak a tárgyalások a nemzetközi hitelezőkkel, akik elutasították, hogy a görög lakosság népszavazáson döntsön az újabb hitelért cserébe vállalt megszorításokról. Emiatt Athén valószínűleg nem fogja tudni fizetni tartozását a Nemzetközi Valutaalapnak, azaz kedden részleges csődöt jelenthet.


2015-06-28
20:59 hírekBelharc
Ellentétek a kormánypárton belül.
17:59 hírekBefogadás
Európában pánik van a menekültek miatt.
17:04 hírekEzer fegyverest vezényeltek ki a nyaralók védelmére
A terrorveszély miatt újabb ezer rendőrt vezényeltek ki a tunéziai nyaralóhelyek védelmére. A 39 halálos áldozatot követelő pénteki mészárlás után már legalább háromezer turista hagyta el Tunéziát. A szlovákok és a britek is különgéppel szállítják haza állampolgáraikat. A Hír TV-nek egy szúszai orvos ugyanakkor azt mondta: nincs pánikhangulat Tunéziában.
16:59 hírekMéltánytalanul elhallgatott lehetőség
Biztos fogyást eredményez.
15:00 hírekAz EKB mégsem engedi el a görögök kezét
Folytatja a görög pénzügyi rendszer finanszírozását az Európai Központi Bank (EKB). A kormányzótanács erről délutáni rendkívüli ülésén döntött. Az athéni törvényhozás közben kiállt a referendum mellett, így a görög lakosság dönthet arról, hogy a kormány elfogadja-e a nemzetközi hitelezők feltételeit az újabb hitel fejében.
10:59 hírekDrót
6,5 milliárdot különítettek el a déli határ menti kerítésre.
10:05 hírekMerénylet: a vezetést tették felelőssé
Nincs pánik a Tunéziában nyaraló magyar turisták körében.


2015-06-27
19:22 hírekVége: az emberek megrohanták a bankautomatákat
Nem hosszabbítják meg a görög hitelprogramot – így döntöttek az eurózóna pénzügyminiszterei, miután Athén bejelentette, hogy népszavazáson kéri ki a görög lakosság véleményét a várható újabb megszorításokról. A Hír TV-nek nyilatkozó közgazdász szerint a döntéssel egyre nagyobb az esélye annak, hogy Görögország kikerül az eurózónából és az eurót ismét a drachma váltja fel. A lakosság az államcsődtől tartva megrohanta a bankautomatákat.
18:12 hírekA brit turisták menekülnek Tunéziából
A brit utazási irodák megkezdték a turisták hazaszállítását, miután kiderült, hogy a tunéziai merénylet áldozatainak többsége brit állampolgárságú lehet. A tunéziai hatóságok közben szigorították a biztonsági intézkedéseket, több a rendőr az utcákon, nyolcvan gyűlöletkeltéssel vádolt mecsetet pedig bezáratnak. A vérengzést egy szélsőséges iszlamista követhette el.
17:59 hírekA merénylet sem riasztja vissza a magyar utasokat
A harmincnyolc halálos áldozatot követelő merénylet sem riasztotta vissza a magyarokat a tunéziai nyaralástól. Van, aki ma foglalta le utazását, egy százfős csoport pedig tegnap este indult útnak. A Külgazdasági és Külügyminisztérium továbbra sem ajánlja a tunéziai utazást, Szijjártó Péter tárcavezető azt kéri a kiutazóktól, hogy ha mégis a nyaralás mellett döntenek, regisztráljanak a magyar konzulátuson.
15:30 hírekCiprasz népszavazást akar, az EU türelme elfogyott
Nem alkudozna tovább a görögökkel az euroövezeti pénzügyminisztereket tömörítő Eurócsoport elnöke, miután Athén bejelentette, hogy népszavazáson döntenének a nemzetközi hitelezőkkel kötendő szerződésről. A holland politikus erről az Eurócsoport mai rendkívüli ülése előtt nyilatkozott. Spanyol és finn kollégája szerint is egyre valószínűbb a B terv életbe lépése, azaz Görögország kiválása az eurózónából. A görög kormányfő azzal indokolta a népszavazást, hogy a hitelezők újabb elviselhetetlen megszorításokat követelnek tőlük, ami csak mélyítené a gazdasági és társadalmi válságot.
15:20 hírekA külügy óva int a Tunéziába utazástól
Már 38 áldozata van a pénteki tunéziai merényletnek. Az országban magyar családok is nyaralnak, van, aki idő előtt hazautazik, de a többség marad. A külügyminisztérium nem javasolja a Tunéziába utazást – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter.


2015-06-26
20:55 hírekNincs magyar áldozata a tengerparti vérengzésnek
Tunézia, Szíria, Kuvait, Szomália és Franciaország. Az öt országban a 240-et is meghaladja a pénteken elkövetett különböző terrorakciók áldozatainak száma. Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet három napja üzent követőinek, hogy a több mint egy hete tartó ramadán idején vegyenek részt az általuk szentnek tartott háborúban. A támadások összehangolására a hatóságok eddig nem találtak bizonyítékot. Magyar áldozat nincs, Tunéziában brit és német turisták vesztették életüket egy tengerparti üdülőhelyen elkövetett akcióban. Két kézigránátokkal és géppisztollyal felszerelt terrorista gumicsónakkal szállt partra, a strandon kezdtek el lövöldözni, majd folytatták a vérengzést az egyik szállodában. A rendőrök az egyik támadót lelőtték, a másikat elfogták.
18:02 hírekŐrizetben a lyoni terrortámadás gyanúsítottjai
Az Iszlám Állam módszerével, lefejezéssel végezték ki a lyoni támadás áldozatát. A 45 éves üzletembernek behajtási engedélye volt a terrorakció helyszínére, egy gázpalackokat gyártó üzembe. A támadásban ketten megsebesültek. A rendőrök a merénylet elkövetésével gyanúsított marokkói származású férfit, egy feltételezett tettestársát és két családtagját őrizetbe vették. A francia elnök a legmagasabb fokozatúra emelte a terrorkészültséget abban a megyében, ahol a támadás történt.


2015-06-25
17:40 hírekGörög saga: még jobb ajánlatot várnak Cipraszéktól
Megállapodás nélkül ért véget az eurózóna pénzügyminisztereinek ülése a görög válságról Brüsszelben.
07:05 hírekNem akarnak tárgyalni, csak a sikeres megállapodást üdvözölni
Még nincs megállapodás a görög pénzügyi válságról – Brüsszelben szerda este megszakadt az Eurócsoport rendkívüli tanácskozása. A megbeszélés után a testület elnöke közölte: ma kora délután ismét összeülnek, de a szakértők addig is folytatják az egyeztetéseket. Kiszivárgó hírek szerint az EU állam- és kormányfői ma nem akarnak Görögországról tárgyalni, mindössze a sikeres megállapodást szeretnék üdvözölni.


2015-06-24
17:00 hírekA tüntetők sokallják, az EU kevesli a megszorításokat
Az EU kevesli a görög felajánlásokat a megszorításokkal kapcsolatban. Ezt a görög miniszterelnök mondta, miután ma is tárgyalt az EU képviselőivel. A görögök áfaemelést, és a vállalkozások és az 50 ezer eurónál többet kereső magánszemélyek különadójának bevezetését ajánlották fel azért cserébe, hogy újabb hitelt kapjanak az EU-tól és az IMF-től. A pénzből a lejáró tartozásaikat fizetnék ki. Jövő keddig kell megegyezni a görög kormánynak a hitelezőkkel. Közben több ezren tüntettek Görögországban a kormány és a nemzetközi hitelezők tervezett megállapodása ellen.
11:21 hírekKötelezettségszegési eljárást is indíthatnak a dublini egyezmény felmondása miatt
Akár kötelezettségszegési eljárást is indíthat az Európai Bizottság Magyarország ellen a dublini egyezmény felmondása miatt. A kormány tegnap döntött arról, hogy nem lehet majd visszatoloncolni azokat, akik Magyarországon keresztül jutottak el az unió nyugati felére. Lattmann Tamás nemzetközi jogász a Hír Televíziónak azt mondta: a kormány lépése precedensértékű, ezért nehéz kiszámítani, hogy hogyan reagál rá Brüsszel.
09:50 hírekAngliából érkeznek rendőrök, hogy megfékezzék a bevándorlókat
Brit rendőröket küldenek Franciaországba, hogy segítsenek megakadályozni a hatóságoknak, hogy a bevándorlók Angliába jussanak. Calais-nál idén harmincezren próbáltak átszökni, egyharmaduknak sikerült is bejutniuk az országba.


2015-06-23
07:31 hírekHatárzár: be kell engedni vagy vissza kell fordítani őket?
Még a héten tárgyal a kormány a déli határzárról. Közben a külügyminiszter budapesti migrációs konferenciát kezdeményezett Luxemburgban.


2015-06-22
21:59 hírekKülönbségek az elektronikus és akusztikus zene között
Az elektronikus és akusztikus zenéhez kapcsolódó különböző zenei gondolkodásmódok.
21:24 hírekKifogás
Két hónap, több mint tízezer aláírás – az Altus uniós megbízását támadják a civilek.
21:17 hírekEngedett Cíprasz, jól fogadták a hitelezők
Engedett Athén az uniós nyomásnak, és a nyugdíjkorhatár fokozatos emelését és az áfarendszer átalakítását javasolta hitelezőinek. A brüsszeli euróövezeti csúcson a hitelezők kedvezően fogadták a javaslatot, de az adósságrendezésről ma nem születik végleges döntés. Az Európai Központi Bank újabb támogatást adott a görög bankrendszernek, amely így fizetőképes marad, de Görögországnak június végéig 1,6 milliárd eurót kell törlesztenie, különben fizetésképtelenné válhat.
21:14 hírekDohányháború felháborodott vesztesekkel
10 millió forintot fizettek a dohánykoncesszióért, jövőre 100-at kell fizetniük.
21:14 hírekMenekültek
Kerítés a határon.
20:57 hírekHatárőrséget akar a Jobbik
A Jobbik határőrséget akar, de addig is sokkal több rendőrt.
16:59 hírekAz ész a fontos, nem a haj
A Kádár-rendszer könnyűzenei politikája 1957-től 1990-ig.


IDŐJÁRÁS
Győr
27s°C
Budapest
25s°C
Debrecen
27s°C
s
Keszthely
27s°C
s
Pécs
26s°C
s
Szeged
26s°C

DEVIZA ÁRFOLYAMOK
EUR
314.41
USD
283.12
CHF
300.42

KIEMELT HÍREINK

TOP 4 ÓRA
hírekAberdeen: naponta többször kardjukba dőltek a befektetők
hírekA kormányzati képességekről elkészült a Jó állam jelentés
hírekElkészült a foglalkoztatási "kerítés"
hírekAnnyira fikázzák a hétvégi parádét, hogy már ki sem mer menni?
hírekEquilor: A görög tragédia vége?
hírekÁmulatban ejtő fotók! Elegük lett a drága albérletből, egy teherautóból csináltak lakást maguknak!
hírekÁmulatban ejtő fotók! Elegük lett a drága albérletből, egy teherautóból csináltak lakást maguknak!
hírekHőség és légszennyezettség: nő a levegőben az ózon koncetrációja
hírekCIB: jó vételi lehetőség van az európai részvényekben
hírekF1: megint adtak a szarnak egy pofont
hírekMKB: a hazai részvénypiac jól állta a sarat
hírekEzentúl csak ennyi külföldi dolgozhat Magyarországon

TOP 12 ÓRA
hírekAz Erdei Piacon hintaággyal és szalonnasütéssel várják a vásárlókat
hírekA Magdolna-negyed cégérei
hírekElkészültek a friss, ropogós görög népszavazási kérdőívek
hírekEz nem a bankpapírok napja
hírekOrbánék megússzák a Quaestor-botrányt is?
hírekElküldi a nép a Szirizát?
hírek41-re nőtt a Fülöp-szigeteki kompbaleset áldozatainak száma
hírekElkelt az Újpest 2 millió eurós játékosa, Kitl Diósgyőrbe tart - hazai átigazolási hírek
hírekMTA-kutatás: a közmunka nem jó arra, amire kitalálták
hírekVádat emeltek az ismerősüket elásó érdi férfiak ellen
hírekRágyújtotta a házat anyjára és testvéreire, vádat emeltek ellene
hírekKiállnak a követségek a Budapest Pride mellett

TOP 24 ÓRA
hírekFejátültetés?
hírekA magyar terv rossz irányba tett lépés
hírekA banktitoknak nem minősülő adatok körét szélesítették
hírekMár TAJ-kártya nélkül is lehet vért adni
hírekNőtt a szintetikus drogokat használók száma
hírekJohn Kerry amerikai külügyminiszter pénteken Bécsbe utazik
hírekKötelezettségszegési eljárást is indíthatnak a dublini egyezmény felmondása miatt
hírekA lengyel borkereskedők inkább Szekszárdban látnak fantáziát
hírekNemcsak a bankszámlákat figyeli a NAV, hogy megelőzze a pénzmosást
hírekHa nem figyel, könnyen gyanús lehet a NAV-nak
hírekHatalmas bukta lehet Paks II.
hírekKülönbségek az elektronikus és akusztikus zene között


impresszum | médiaajánlat